wat is de bukbieb
Hoe kom ik aan een Bukbieb
Sociale impact van de Bukbieb
Michael

blog title

75 Bukbieb bezoekers

Zomaar op een zaterdag bij de Bukbieb op het Julianaplein in Bussum. Met een camera op gepaste afstand hebben we van 10:00 - 17:00 u ongeveer 75 mensen geturfd die een tel of langer, alleen of met het hele gezin, per voet of op de fiets een kijkje in de Bukbieb genomen hebben. Hoe leuk! 

Michael

Eerste Bukbieb in Hilversum

Hilversum heeft haar eerste Bukbieb!

Wat was het een feestelijk opening en fantastisch georganiseerd door en voor de buurt. Het boekenhuisje staat bij de Goudenregenschool in Hilversum Zuid en er werd al meteen flink gebruik van gemaakt. We hadden zelfs een zonnetje waardoor ook de ijsjes heerlijk smaakten.

Link naar een leuke bericht en filmpje op nhnieuws

Michael

Bukbieb gepitcht op Raadspodium in Huizen

Bukbieb was 22 november in Huizen te gast op het Raadspodium over kunst en cultuur in Huizen. Reinoud van Hasselt en Gertjan van der Net kregen 5 minuten de tijd om ‘hun’ Bukbieb te presenteren aan gemeenteraadsleden en aan inwoners van de gemeente Huizen. De reacties waren enthousiast, velen zien de Bukbieb als een welkome verrijking voor de lokale samenleving.

Het Raadspodium werd georganiseerd op initiatief van de gemeenteraad van de gemeente Huizen. Er moet voor de gemeente een nieuwe kunst- en cultuurnota worden gemaakt en de gemeenteraad wil weten wat er speelt en leeft bij de inwoners en organisaties. Tijdens het raadspodium zaten de raadsleden op de tribune om te luisteren. Bukbieb was een van de 20 insprekers.

Sociale ontmoetingsplek

“Door de Bukbieb komen mensen op een laagdrempelige manier in aanraking met boeken en dat voelt veilig. Het stimuleert  het lezen en voorlezen. En wie leest, zet zichzelf op voorsprong:  in onze informatiesamenleving is lezen belangrijk om je weg er te vinden. Bovendien krijg je door lezen meer kennis en leer je van anderen.” aldus Reinoud van Hasselt, zelf vervent lezer en ontwerper van de Bukbieb. Zijn collega Gertjan van der Net vult aan: “Daarnaast heeft de Bukbieb een sociale functie. Het past perfect in de nieuwe trend van delen (sharing) en het is een sociale ontmoetingsplek. Buurtbewoners voelen zich ook samen verantwoordelijk voor de Bukbieb en dat vergroot het saamhorigheidsgevoel. 

Het verhaal sloeg aan, Bukbieb is met verschillende organisaties in gesprek. 

Wordt zeker vervolgd...

Michael

Bukbieb nu ook in staal

De stalen Bukbieb is nog steviger en duurzamer als de houten variant. Hij wordt geassembleerd ism maatschappelijke verantwoorde organisaties. Verkrijgbaar in alle kleuren. En .. hij ziet er prachtig uit! 

Wilt u meer info

Neem dan contact met ons op

Michael

Even uit logeren bij Bussum Cultureel

Zaterdag 11 September maakte de Bukbieb van ' Bussums Letterrijk' even zijn opwachting bij Bussum Cultureel! Bij de Boekenmarkt op de Nieuwe Brink, dit exemplaar zal binnenkort een plaatsje krijgen op het station Naarden-Bussum, houd onze facebook pagina in de gaten....

We bedanken de Gemeentewerf voor het vervoer en plaatsen.

Michael

Heidezicht is tweede locatie in Bussum met Bukbieb

In de vakantie heeft de 2de Bukbieb van Bussum een heel mooi plekje gekregen! Tegen de heide bij Paviljoen Heidezicht komt Bussum Letterrijk prachtig uit tegen een groene wal met wilde bloemen.

Michael

1 ste Bukbieb van Nederland staat in Bussum

Op 31 Maart is de eerste Bukbieb van Nederland neergezet. Gooi Tv heeft daar een leuk items van uitgezonden. Welke hieronder te bekijken is. Op onze Facebook pagina vind je meer foto's.De Bukbieb in Bussum is mede mogelijk gemaakt door: 

Pro Bussum, Gemeente Bussum, Rabobank Noord Gooiland, ATC Bussum, Bodoni letters, GGZ Gooi en Vechtstreek, Paintcenter verfgroothandel, Netonderhoud, Fokker Oomen, van Leeuwen metaal en Garage van Zanten

Michael

Bedankt GGZ DAC-Wespp & Welkom ATCblog title

De afgelopen maand was het spannend ten burele van de Bukbieb. Het prototype welke geproduceert is door GGZ DAC-Wespp ziet er prachtig uit. We bedanken Jan, Martijn en de rest van het het team hartelijk voor hun inzet. Omdat we eind van de maand met 3 Bukbiebs in de Gemeente Bussum onze lancering gaan beleven en GGZ zeer kundig en gemotiveerd maar helaas de komende weken onderbezet bleek te zijn, waren we gedwongen om versterking te zoeken. 

Dankzij het goede netwerk van GGZ zijn we in contact gekomen met een drietal partijen. Waarmee we alledrie gelijk een 'klik' hadden. Wat zijn er toch een hoop inspirerende mensen in Nederland. Na een paar dagen wikken en wegen is de keuze is op ATC* gevallen.

Vorige week hebben we het prototype verhuisd van Hilversum naar Bussum. En zijn Bertus en zijn maten voortvarend aan de slag gegaan.*Het Arbeid Training Centrum is gevestigd in Bussum aan de Nijverheidswerf. Hier zetten deelnemers (opnieuw) de eerste stappen richting regulier werk. De deelnemer leert zijn/haar plek in de werkende samenleving kennen en ‘veroveren’ door zelf actief te zijn, hierbij ondersteund door deskundige begeleiding.

Michael

Pro Bussum/Bukbieb ontvangen cheque!

Bij de Rabobank in Laren waren alle subsidieaanvragers van het Coöperatiefonds Noord-Gooiland in spanning bij elkaar gekomen. Om meerdere Bukbiebs in het centrum van Bussum te kunnen plaatsen, had Pro Bussum een aanvraag ingediend. Doelstelling van De Bukbieb is het uitwisselen en delen van boeken binnen de gemeente Bussum en daarmee de sociale cohesie te vergroten. Tevens herinnert Pro Bussum er op deze manier aan dat het dorp een grote literaire traditie heeft. Het Coöperatiefonds heeft het initiatief warm ontvangen en beloond met een cheque van € 7.500,- Daarmee maken ze het mogelijk om op korte termijn de Bukbieb in Bussum te realiseren. We bedanken het Rabobank Coöperatiefonds voor de gulle gift en gaan samen met Pro Bussum aan de slag om van de pilot in Bussum een groot succes te maken.

Wordt vervolgd!

Michael

2 x Spannend!

De 'Bukbieb' is een kleine kleurige bibliotheek die op straat wordt geplaatst. Doelstelling van De Bukbieb is het uitwisselen en delen van boeken binnen Bussum en daarmee het vergroten van sociale contacten binnen de gemeente. Volgende week dinsdag 30 juni hoort Pro Bussum hoe de leden van Rabobank Noord-Gooiland deze aanvraag bij het Coöperatiefonds waarderen. We zijn erg benieuwd en mogen mee…

Michael

Bukbieb-project raakt op stoom

Het pilotproject van de Bukbieb in Bussum raakt op stoom. Het coöperatiefonds van de Rabobank Noord Gooiland gaat het financieren. Leden van deze Bank kunnen nog tot 10 juni stemmen op ons project. Het GGZ Hilversum is ondertussen bezig met de bouw van een prototype van de bukbieb. We volgen de werkzaamheden op de voet en we zijn zeer enthousiast over de resultaten tot nu toe.