Een Bukbieb in de buurt

Er zijn rond de Bukbieb allerlei activiteiten te organiseren die het sociale aspect verder kunnen vergroten. Zoals een voorleesuurtje in de zomer; voorleesopa's en -oma's recruteren; een ruilbeurs; voordrachten over boeken of schrijvers, enz. De 'Bukbiebbuurtcommisie'  kan zulke en andere activiteiten organiseren en/of stimuleren.De reizende Bukbieb

Er bestaat ook een reizende Bukbieb. Ontwikkeld voor tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld tijdens festivals en estafettetours langs (basis) scholen. Samen met scholen en kinderdagverblijven organiseren we de estafettetour: Bukbieb blijft op elke school / kidnerdagverblijf een aantal weken (op het schoolplein) staan. Leerlingen en ouders kunnen in die tijd naar harte lust boeken uitwisselen en allerlei activiteiten organiseren. Daarna verhuist de Bukbieb naar de volgende school.

En waar zet u de Bukbieb neer?

Natuurlijk zijn er nog veel meer toepassingen te bedenken. Wat denkt u van een Bukbieb in de speeltuin of op de camping? In of bij het gezondheidscentrum / ziekenhuis? Het busstation? Bij de strandopgang langs de Nederlandse kust?  Uiteindelijk bepaalt u waar u hem wilt plaatsen, alles is mogelijk.

Sociaal ondernemerschap

Bij de productie van de Bukbieb is ook gezocht naar meerwaarde voor de samenleving. De assemblage gebeurt daarom bij sociale werkplaatsen.

Hoe kom ik aan een Bukbieb?

Bent u geïnteresseerd in de Bukbieb en wilt u de mogelijkheden van een plaatsing bespreken, neem dan contact op met ons via de mail.